Server fog off

Kratke instrukcije sa potrebnim linkovima za instalaciju CoD2
Odgovori
Sheep
Postovi: 1
Pridružio se: Sub Sep 04, 2021 11:24 am

Server fog off

Post od Sheep »

Hello !
I just wounder if i could get informations how u guys turned off fog in your servers :) I play often on your severs however would like to know how to do this by commands or modifications for future clan wars :P
dacajoca
Site Admin
Postovi: 99
Pridružio se: Čet Dec 28, 2017 10:41 pm

Re: Server fog off

Post od dacajoca »

Hello !!!
Fog, smoke and dust off modification you have need to implement only on server. You have to choose: server or player's side. For player's side You must to have some web-hosting with admin permission's. For server side You must create fs_game folder and run game from this folder. However, if You like CoD2 and clan war's, and you have the will, You can contact Me. I can install CoD2 server for You on My hosting, and explain how to implement much more modification's for any type of server ( public, clan ... etc ), and any game-type ( dm, tdm, ctf, htf, S&D, ... etc. ). Also, You can learn much more of the CoD2 server security. If You ready for learn something new, and need to have You own server or servers for play and learning You are welcome. Just contact me, or answer YES, I have already Your e-mail.
rizla_pro
Postovi: 8
Pridružio se: Pon Sep 06, 2021 11:05 pm

Re: Server fog off

Post od rizla_pro »

Pozdrav svima,

prije svega pozdrav Joca.
Godinama sam na vašim serverima pod nickom Rizla, vjerojatno me mnogi i znaju. Btw serveri su vam odlični, br.1 što se tiče Balkana, samo nastavite nek živi COD2.

Htio bih se nadovezati na ovu temu budući da sam i sam kreirao svoj server na linux Ubuntu mašini.
Server je vidljiv na listi servera i sve štima, ali me također zanimaju modovi, prije svega modovi koji su prisutni na vašim serverima.
Kada se prvi put ulazi na vaš server automatski se preuzimaju neki od modova.
Konkretno radi se o fajlovima "zzz_pga.iwd", "z_zan.iwd" i "~~~~~~~~~~___d.iwd".
Prebacio sam ova tri fajla u main direktorij na serveru i jedino što vidim da mi se izmijenilo je izbornik za odabir oružja, prikazana su sva oružja kao i na vašem TDM/DM serveru. Ono što ne radi je sprint, kad držim tipku F ništa se ne događa, i također fog/smoke je i dalje prisutan. Što se tiče smoke-a, za njega sam pronašao zzz_nodustmode_v2.iwd i on funkcionira, ali sprint ne mogu nikako riješiti. Također, kada odaberem npr. Rusko oružje na Toujane mapi, ne prikazuje mi uopće da imam oružje, jer nije default za tu mapu.

Da li bi mogao dobiti malu pomoć od vas što se tiče ovih modova, odakle da ih preuzmem da imam sve što i vi imate na serveru. Također dobro bi mi došla pomoć oko konfig-a servera, što bi se sve su dalo tweak-at za što bolje performanse i što bolju igrivost.
Inače server hostam u Njemačkoj, ping je u prosjeku 60-70 što i nije tako loše. Znam da se tu ne može puno napraviti i da je riječ primarno o udaljenosti klijenta do servera, ali svaki savjet oko smanjenja pinga i boljih performansi je dobrodošao.

Hvala puno unaprijed i vidimo se preko nišana!

Lp,

Rizla.
dacajoca
Site Admin
Postovi: 99
Pridružio se: Čet Dec 28, 2017 10:41 pm

Re: Server fog off

Post od dacajoca »

Pozdrav Rizla.
Modovanje servera je malo duža priča, tako da je naj bolje za početak da instaliraš eXtreme mod. On je nja lakši za početnike i u njemu je sve objašnjeno. Na serverima DAJKA I EKIPA, ja sam pravio modove zasebno, svaki pojedinačno, ali da bi najbolje razumeo o čemu se radi, idi na killtube.org Tamo imaš sve već objašnjeno i sigurno ćeš pronaći ono što te interesuje. Ali ipak, ako ne znaš skripte u C++, baš ništa, onda ti je najlakše eXtreme mod. Tamo ti je sve objašnjeno.
rizla_pro
Postovi: 8
Pridružio se: Pon Sep 06, 2021 11:05 pm

Re: Server fog off

Post od rizla_pro »

Pozdrav Joca,

prije svega hvala na odgovoru.

Jasno mi je da je modovanje prilično dug i mukotrpan posao i stoga cijenim tvoj rad, a i rad svih ostalih koji su igru napravili zanimljivijom i dinamičnijom.

Ponešto znam o skirptiranju, nisam direktno programerske struke ali sintaksu koda razumijem. Ono što je veći problem što sumnjam da bi se uz full time job mogao nešto ozbiljnije posvetiti nekom hc modovanju, ali mogao bih odraditi modifikacije za svoje potrebe.

Svakako bih krenuo od eXtreme moda kako predlažeš, ali jedino od dokumentacije što sam pronašao je ovo: https://www.oyun.news/docs/eXtreme+27_Q ... ide_EN.pdf
Koliko vidim, posljednja verzija moda trebala bi biti v2.9, ali budući da im je službena stranica odavno neaktivna, ne mogu pronaći link za preuzimanje moda.
Da mi možda imaš ovaj mod, ili barem aktivan link za preuzimanje s detaljnim uputama za instalaciju i modificiranje?

Što se tiče killtube foruma, član sam već neko vrijeme, od tamo sam i pronašao upute za deployment servera na linuxu preko Dockera 😎.

Još jedno pitanje, da li si voljan poslati svoje modove koje koristiš na DAJKA I EKIPA TDM/DM serverima? Naravno uz prethodnu honorarnu uplatu koja ti je okej za uloženi trud i rad 🍻
Sve je ovo isključivo za privatne svrhe i zabavu, za nadolazeće LAN Party-e.

Zahvaljujem unaprijed!

Lp,

Rizla.
rizla_pro
Postovi: 8
Pridružio se: Pon Sep 06, 2021 11:05 pm

Re: Server fog off

Post od rizla_pro »

P.S.
Možeš mi poslati svoje kontakt podatke da te kontaktiram direktno budući da ti ne mogu poslati DM ovdje preko foruma ( ne želi isporučiti poruku)
rizla_pro
Postovi: 8
Pridružio se: Pon Sep 06, 2021 11:05 pm

Re: Server fog off

Post od rizla_pro »

?
Odgovori